Dik haar: knap lastig

31 januari 2019

Ben jij ‘gezegend’ met een dikke bos haar? Lucky you! Er zijn heel wat meiden jaloers op jouw volumineuze lokken. Want als jouw dikke haar goed zit, dan zit het ook écht goed. Helaas is dit niet altijd de werkelijkheid en kan het nogal wat moeite en tijd kosten om vol haar te ‘temmen’. Een bad hairday hangt dan al snel (letterlijk) boven je hoofd. Zucht, herkenbaar? Gelukkig weten wij een aantal handige tips & tricks om jouw lokken onder controle te krijgen.

# Uitdunnen

“Oei, nee dat is zonde,” horen we je denken. Maar als je echt ontzettend veel haar hebt kun je jouw lokken zonder zorgen laten uitdunnen. Het is heel onopvallend en wellicht net wat jouw haar nodig heeft. Heb jij pluizig haar? Doe het dan vooral niet, hiervan kan het haar nog meer gaan pluizen. Geen zorgen, we hebben nog meer handige tips die je met pluizig haar prima kunt toepassen.

# Pony

Zin in iets anders, à la 2019? Knip een pony! Het zorgt er simpelweg voor dat je een aantal lange lokken minder hebt en daardoor minder volume op je hoofd. Ook wat het modebeeld betreft zit je nu helemaal goed met speelse pony. Overtuigd?

# Puntjes op de ‘i’

Take care of your hair! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, de juiste verzorging is héél belangrijk. Dik haar heeft net wat vaker een bezoek aan de kapper nodig dan dun haar. Gespleten haarpunten zijn namelijk grote boosdoeners als het gaat om je dikke haar. Ze zorgen voor een nog dikkere bos en maken het nog lastiger om je haar in model te brengen. Zorg dat je de bad hairday voor bent en laat om de 6 á 8 weken je puntjes bijknippen. Zo heb jij altijd een mooie en gezonde look!

# Style it

De stijltang is je beste vriend. Gebruik de stijltang om je haren minder pluizig te maken. Hierdoor gaat je haar dichter op elkaar liggen waardoor je volume iets minder wordt. Is stijl niet helemaal jouw ding? Maak dan een grove of platte krul met je stijltang. Iets meer werk, maar voor wat hoort wat!

Oja, en vergeet niet de juiste producten te gebruiken die matchen met jouw haar. Wil je graag meer handige tips? Volg ons op Facebook en Instagram of kom langs in een Yes! Salon en vraag het één van onze stylisten. Zij leggen je graag haarfijn uit hoe je jouw haar het beste kunt verzorgen!