Curly Fall Routine

17 september 2018

Krullen zijn gevoelig voor het weer, zeker wanneer dit steeds natter en kouder wordt. Om te zorgen dat jij jouw coupe dit najaar onder controle kunt houden hebben wij een aantal tips verzameld. Houd je krullen deze herfst mooi en gezond met de volgende tips.

#1 Hydratatie

De meest voor de hand liggende, maar daardoor niet minder belangrijke, tip: hydrateer je krullen. In de koudere maanden kan de frizz veroorzakende luchtvochtigheid samen met warme temperaturen verdwijnen, ideaal! Maar de schommeling in temperaturen (koud buiten, warm binnen) kan je gevoelige krullenbos ook beschadigen. Om te voorkomen dat je haar er in het najaar uitgedroogd of broos uit gaat zien, is het belangrijk om je haar te voeden met deep-conditioning producten. Producten met honingextracten zijn een aanrader vanwege het langdurig voedende effect en de heerlijke warme geur.

#2. Haarolie

Houd je haar en hoofdhuid gezond met een verzorgende olie. Haaroliën voeden het haar diep én creëren een laagje om het haar heen waardoor het (verdere) beschadiging voorkomt. Een must voor curly’s in het najaar.

#3 Diffuser

Een wash en go is in het najaar geen optie. Zorg dat je haar áltijd droog is voordat je de deur uitgaat. Een goede diffuser is daarom onmisbaar in het najaar. Deze zijn speciaal ontworpen om jouw krullen mooi te drogen én je krijgt er meer volume van.

#4 Pas op met mutsen

Mutsen zijn niet je beste vriend. Mutsen en krullend haar betekent vooral pluizig haar. Mocht je toch koude oren willen voorkomen denk dan aan oorwarmers of een leuke band die je om je haar kan knopen.

All the curly lades wij hopen dat jij en je krullen met deze tips goed voorbereid zijn op het najaar! Voor meer (najaars) tips en inspiratie kun je ons blijven volgen op Facebook en Instagram! Wie weet wat we nog allemaal voor jouw haar kunnen betekenen ;).