Bridal hair tips

04 juni 2019

Pinterest is je beste vriend als het gaat om bridal inspiratie! Dat hoeven we jou als toekomstige bruid vast niet te vertel-len. Waarschijnlijk heb jij al borden vol gepind met de mooiste trouwkapsels, jurken en decoratie. Heb jij ‘the winner’ coupe al gevonden of ben je nog aan het twijfelen? Anyway, je wilt natuurlijk dat jouw bruidskapsel de hele dag mooi blijft. Daarom delen wij een aantal mustknow bridal hair tips om je coupe in model te houden.

#Goede basis

Laat de styling zetten met ‘vies’ haar. Huh… really? Ja! Stug haar heeft meer textuur waardoor het beter in model blijft zitten en makkelijker volume behoud. Daarentegen is net gewassen haar vaak nog net te soepel en futloos. Wat is nor-maal je beste haardag? Één of twee dagen nadat je het gewassen hebt? Neem dit als indicatie voor het plannen van jouw final wash voor de bruiloft.

#Haarlak

Geen enkele bruidscoupe overleeft de hele dag zonder haarlak. Het zorgt ervoor dat je lokken minder pluizen en de sty-ling niet uitzakt. Je kapsel wordt sowieso gefinisht met een flinke laag, maar ook gedurende de dag raden wij aan bij te sprayen. Stop je maid of honour een flesje haarlak toe en vraag haar elke 2 uur even een mini check te doen.

#Volume

Niet iedereen is fan van een over de top kapsel of ingewikkeld opsteeksel. Sterker nog; steeds meer bruiden kiezen voor een naturel of nonchalante look. Toch is een klein beetje toupage in je bruidskapsel aan te raden, dan weet je zeker dat je lokken ook ’s avonds op de dansvloer nog goed zitten.

#Try it

De kans is groot dat je dit zelf al hebt bedacht, maar laat altijd een proefkapsels zetten én draag het dan ook echt een hele dag. Het liefst met sluier en eventuele accessoires. Dit is de enige manier om erachter te komen of het gekozen kapsel ook echt jouw kapsel is, of het goed blijft zitten en of je eventueel hoofdpijn of andere ongemakken ervaart van je accessoires.

Zo, dat is weer wat stress voor de grote dag minder! Heb jij nog vragen over je bridal coupe of ben je nog op zoek naar een professionele stylist? Loop eens binnen bij een van onze Yes! salons en laat je helpen door onze ervaren stylisten.