Trend of blijvertje?

01 november 2018

Het lijkt alsof balayage zijn plek in het kappersjargon zijn plek goed heeft veroverd. Deze techniek om haar te kleuren op een subtiele, natuurlijk wijze zie je veelvuldig terug bij allerlei kapsels. Niet zo gek, want in een rela-tief korte tijd wordt je er mee op zijn best behandeld. De balayage is here to stay!

Bala-watte?

Balayage is een Franse uit het schildersvak. Het betekent ‘vegen’ of ‘verven’. Toegepast op kapsels geeft het een mooi resultaat, gekenmerkt door afwisselend lichte en donkere delen. Deze techniek is toe te passen op vrijwel alle haarlengtes en geeft zodoende een natuurlijk ‘sun kissed’ effect.

Vlotte techniek

Bij een balayage worden geen aluminium folies gebruikt om kleuren in te zetten, maar foam folies. Het voor-deel voor je kapper is dat zij een balayage relatief vlot bij je kan inzetten. Dat scheelt dus weer! Een balayage heeft natuurlijk wel de tijd nodig om in te trekken, dus houd rekening met een behandeltijd tot twee uur.

Alle tinten verzamelen

Een balayage moet altijd eerst ontkleurd worden met blondering. Daarna wordt er een neutraliserende kleur op gezet. Een balayage kan bij zowel licht als donker haar, dus van blond tot bruin. De lengte maakt daarbij niet uit. Is je haar zeer donker en wil je toch een balayage, dan dient je haar daarvoor eerst een kleur neutraliser no-dig. De balayage zal daardoor beter pakken.

Wil jij ook een goede balayage? Loop dan bij ons binnen en laat je goed adviseren. Bekijk hier de dichtsbijzijnde salon bij jou in de buurt. Dan kijken we welke kleur het beste aansluit en hoe het effect het beste bij jouw haar uitkomt.