Going, going, blonde?

25 januari 2019

Je haar blonderen is not that easy! Je haar donkerder verven is een stuk makkelijker. Toch zijn blonde lokken heel verleidelijk en kunnen we het niet laten zo nu en dan ons haar te voorzien van een lichtere kleur. Maar alleen al het kiezen van de juiste tint kan behoorlijk lastig zijn. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij het een en ander over blonderen voor je op een rijtje gezet.

#Doe het niet thuis

Regel nummer één is om je haar absoluut niet zelf te blonderen. Het bleken van je haar is heel wat ingewikkelder dan het verven van je haar. De kans is groot dat je ‘doe-het-zelf mengsel’ oranje of zelfs groen uit zal slaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bezoek dus een salon en laat je helpen door een professional.

#Huidtint

Bepaal of jouw huid een warme of koele kleurtoon heeft, zo kun je beter bepalen welke blondtint jouw mooi zal staan. Dit kun je heel simpel aflezen aan de kleur van de aderen op je pols. Zijn deze vooral blauw en paars? Dan heb je een koele ondertoon en staan koele blondtinten jouw waarschijnlijk beter. Denk hierbij aan as- of zandkleur. Zien ze er groenachtig uit? Dan heeft jouw huid een warme ondertoon en is de kans groot dat je beter kunt kiezen voor een warme blondkleur. Je kunt hier niet blindelings op vertrouwen, maar het geeft een goede richtlijn!

#Be prepared

Blond it is! Maar nu? Als je jouw kleurtoon hebt bepaald kun je inspiratie gaan opdoen. Zorg dat je altijd voorbeelden meeneemt naar de salon. Één foto is oké maar we zien het liefst een heel Pinterestbord. Zo kunnen onze stylisten samen met jou bepalen welke tinten het mooiste resultaat zullen opleveren. Weet van te voren dat het resultaat nooit precies het-zelfde wordt als je voorbeeld. It’s part of the deal, elk haar reageert nu eenmaal anders op blonderen.

#Take your time

Voor wat hoort wat. Dat geldt zeker voor het blonderen van je haar. Ga er niet vanuit dat je binnen een uurtje weer buiten staat maar trek er een middagje voor uit. Gelukkig is het in onze Yes! salons altijd gezellig!

Wij vinden blond een absolute do, maar wees goed voorbereid op je blonde lokken. Ze hebben na het blonderen veel liefde nodig. Houd daarom je coupe mooi door het te verzorgen met de juiste producten. Het kost wat tijd maar dan rock jij dit jaar een verleidelijke blonde look. Maak nu gebruik van onze All About Color actie en krijg €10,- korting bij een minimale besteding vanaf €55,- op kleuren. Nog vragen? Kom langs bij een van onze Yes! salons, onze stylisten beantwoorden ze graag.